Arašídy, neboli burské ořechy, jsou plodem podzemnice olejné. Nejsou tedy správně ořechy, ale luštěnina. Pocházejí z jihu Ameriky. Patří mezi největší alergeny, proto pozor při jejich první konzumaci! Pražení arašídů: Oloupané oříšky se spaří ve vodě, usuší a poté se asi 5 minut praží při teplotě 160 stupňů Celsia v palmovém oleji. Po pražení je potřeba oříšky razantně zchladit horkým vzduchem, jinak by zhnědly. .
Složení |
ARAŠÍDY, cukr, kakaové máslo, kakaová hmota, rostlinný tuk (palmový), SYROVÁTKA, slunečnicový lecitin E322, arabská guma, šelak E904 |
Země původu |
Velká Británie |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 580, KJ: 2411, Tuky: 42,1, z toho nasycené mastné kyseliny: 13,8, Sacharidy: 30,6, z toho cukry: 28,1, Vláknina: 5,9, Bílkoviny: 16,7, Sůl: 0,7 |
Vlastnosti |
Bez SO2 |