Nutriční hodnoty/100g Energetická hodnota (Kcal) 278 Energetická hodnota (Kj) 1165 Tuky (g) 4,6 z toho nasycené mastné kyseliny (g) 1 Sacharidy (g) 10 z toho cukry (g) 0,1 Vláknina (g) 0 Bílkoviny (g) 49 Sůl (g) 3,2 Hustota g/cm3 0. 00 Popis ž jste vyzkoušeli sušené krůtí maso jerky? Pokud ne, máte ideální příležitost. Sušené maso jerky má původ v Severní Americe. Původní Indiáni potřebovali najít způsob, jak uchovat maso z ulovené zvěře pro pozdější dobu a technika sušení masa pro ně byla ideální. Název jerky pochází z kečuánského slova „ch‘arqui“, které v překladu znamená sušené maso. Slyšeli jste v souvislosti se sušeným masem kromě jerky také název biltong? Biltong je název pro sušené maso z jižní Afriky, které se suší podobným způsobem, ale krájí se až po usušení narozdíl od jerky. A proč je z dnešního pohledu stále výhodné sušené maso? Je to jednoduché. Sušené maso představuje ideální svačinu plnou bílkovin a energie, kterou si můžete sbalit na cesty. Nepotřebujete lednici a takto malé balení se vám vejde i do kapsy. Příprava sušeného masa Na výrobu se používá nejkvalitnější krůtí maso, které se před sušením krájí na tenké plátky a marinuje se v soli a koření. Poté dochází k sušení při cca 70°C po dobu 6-12 hodin. Sušené maso je pak možné skladovat při pokojové teplotě a proto je ideálním zdrojem energie třeba na dlouho cestu autem. My z Veselé Veverky vám doporučujeme vyzkoušet namočit sušené krůtí maso do omáčky Spicy Honey. Ti co mají rádi kombinaci sladkého a slaného jistě potěší sušené maso v kombinaci se sušeným ovocem , třeba s papayou. .
Vlastnosti |
Bez přidaného cukru |