Už jsi se potkal se severoamerickou verzí sušeného masa jerky? Název jerky pochází z kečuánského slova „ch‘arqui“, které označuje právě sušené maso. Techniku sušení masa využívali severoameriční Indiáni, aby uchovali část masa z ulovené zvěře na pozdější dobu. Sušené maso je dodnes velmi oblíbené, a to zejména pro turisty nebo aktivní sportovce. Příprava sušeného masa Na výrobu se používá nejkvalitnější vepřové maso, které se před sušením krájí na tenké plátky a marinuje se v soli a koření. Poté dochází k sušení při cca 70 °C po dobu 6–12 hodin. Sušené maso je pak možné skladovat při pokojové teplotě a proto je ideálním zdrojem energie do práce nebo na výlet. Máte rádi pálivé? Tak neváhejte a vyzkoušej sušené maso s omáčkou Spicy Honey Extra Hot. Preferujete raději kombinaci slaného a sladkého? I pro vás mám tip. Sušené maso se skvěle hodí k sušenému ovoci , třeba k meruňkám. .
Vlastnosti |
Bez přidaného cukru |