Zázvor je koření získávané z oddenků vytrvalé rostliny zázvoru lékařského. Může mít žlutou, okrovou až černou barvu. Jeho květy jsou růžovobílé nebo nažloutlé. Má výraznou pryskyřičnou vůni; jeho chuť je velmi výrazná, aromatická, slabě ovocná až citrusová a sladce pikantní (ve větším množství je až velmi ostrá). Nejdříve byl pěstován na jihu Číny, odkud pronikl do Indie. V Indii a Číně se používá již více než tři tisíciletí. .
Složení |
zázvor sušený, fruktóza |
Země původu |
Thajsko |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 350, KJ: 1465, Tuky: 0, z toho nasycené mastné kyseliny: 0, Sacharidy: 85, z toho cukry: 62, Vláknina: 4, Bílkoviny: 0, Sůl: 0 |
Vlastnosti |
Bez éček |