Nutriční hodnoty/100g Energetická hodnota (Kcal) 455 Energetická hodnota (Kj) 1907 Tuky (g) 19 z toho nasycené mastné kyseliny (g) 12 Sacharidy (g) 66 z toho cukry (g) 64 Vláknina (g) 1 Bílkoviny (g) 2 Sůl (g) 0 Hustota g/cm3 0. 82 Popis Rozinky jsou sušené plody (tzv. bobule) vinné révy. Čerstvé plody se používají k přímé konzumaci, k sušení a kandování a především k výrobě vína a dalších nápojů a oleje. Zemědělské odvětví, které se zabývá pěstováním a zkoumáním révy vinné, se nazývá vinařství. Rozinky jsou velmi sladké díky velké koncentraci cukrů. Vlastnosti: Obsahují vysoké množství jednoduchých cukrů (glukoza, fruktoza), díky vláknině se do krve uvolňují pomaleji Mají vysoký obsah železa a dále vitamínu B, A, E .
Složení |
rozinky, cukr, rostlinný tuk (palmový), sušená SYROVÁTKA, rýžová mouka, JOGURTOVÝ prášek, slunečnicový lecitin, arabská guma, šelak E904 |
Země původu |
Velká Británie |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 455, KJ: 1907, Tuky: 19,5, z toho nasycené mastné kyseliny: 12,1, Sacharidy: 66,4, z toho cukry: 64, Vláknina: 1,4, Bílkoviny: 2,6, Sůl: 0,5 |
Vlastnosti |
Bez lepku |