Lidé sušili hrozny na slunci již před mnoha tisíci lety. Vydrželo jim to až dodnes a díky tomu si můžeš pochutnat na rozinkách nejen v hořký čokoládě. Abys dostal jednu tunu rozinek, musíš usušit 4 tuny hroznů. To je hodně, co? Zajímavosti o rozinkách Češtinsky je správně rozinky i hrozinka. Jedna polovina světové produkce rozinek pochází ze slunné Kalifornie. Světový den rozinek můžeš oslavit 30. dubna. Kromě rozinek v hořké čokoládě tu v mé sbírce najdeš také: Rozinky v jogurtu Rozinky v mléčné čokoládě Rozinky mix Rozinky natural .
Složení |
rozinky, cukr, kakaové máslo, kakaová hmota, rostlinný tuk (palmový), sušená SYROVÁTKA, slunečnicový lecitin E322, arabská guma, šelak E904 |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 426, KJ: 1789, Tuky: 17,7, z toho nasycené mastné kyseliny: 10,7, Sacharidy: 62, z toho cukry: 60,9, Vláknina: 3,1, Bílkoviny: 3,3, Sůl: 0,2 |
Země původu |
Velká Británie |
Vlastnosti |
Bez lepku |