Aby sis drahý příteli, nemusel lámat hlavu se složitým skladováním a rychlou konzumací, usušila jsem kůru pomeranče , aby sis mohl provonět domov, jídlo a dokonce i nápoje. Pomerančová kůra úplně křičí slovem Vánoce, ale ty si jí můžeš vychutnat po celý rok. Hodí se jak do letních salátů , tak do letních drinků a v zimě si s ní můžeš zase vyčarovat kouzlo Vánoc. Třeba v pečené štole nebo ve svařáku. Ve spíži v dobře uzavřené sklenici ti vydrží opravdu dlouho a kdybys tuhle dobu chtěl ještě prodloužit, tak stačí kůru hodit do lednice. Sušená pomerančová kůra do každé domácnosti je nutnost! Zajímavost ze světa pomerančů: Věděl si, že pomeranč je hybrid? DNA pomeranče je 25% pomelo a 75% mandarinka. A 85% všech sklizených pomerančů na světě je použito na výrobu džusu.
Složení |
pomerančová kůra, cukr, glukozový a fruktózový sirup, cukr, E330 |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 358, KJ: 1519, Tuky: 0, z toho nasycené mastné kyseliny: 0, Sacharidy: 87, z toho cukry: 87, Vláknina: 2, Bílkoviny: 0,5, Sůl: 0 |
Země původu |
Holandsko |
Vlastnosti |
Vegan |