Co je tak speciálního na pistáciích? Třeba, že jejich skořápka se otevírá úplně sama. V každém případě, pro lenochy a pro milovníky přírodních ořechů jsem je zbavila i té jejich otevřené pevné skořápky. Jsou teď úplně nahaté. Hihi. Až si budeš chtít procvičit svoje prsty, tak zde jsou i ve slané verzi, neloupané. Zajímavosti ze světa pistácií: V Číně jsou pistácie známé jako " šťastný ořech " - jejich pootevřená skořápka připomíná úsměv. Pistácii tam také dávají jako dárek k novému roku. Symbolizuje zdraví, bohatství a štěstí. Možná odtud pochází i nápad s koláčky štěstí. Jen pistácie ví. Zelené poklady dodávají bohatou chuť mnoha pokrmům jako je kuře nebo mořské plody. A skvěle se hodí i do sladkého pečení. Tip Veselé Veverky Pistácií není nikdy dost, a tedy se skvěle hodí jako dárek k různým příležitostem.
Složení |
PISTÁCIE |
Země původu |
Írán |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 567, KJ: 2373, Tuky: 44,82, z toho nasycené mastné kyseliny: 5,46, Sacharidy: 29,38, z toho cukry: 7,74, Vláknina: 9,9, Bílkoviny: 20,95, Sůl: 0 |
Vlastnosti |
Bez éček |