Bílý nugát se vyrábí z našlehaných vaječných bílků, mandlí a cukru a připomíná turecký med. Ten je oproti nugátu s mandlemi o dost tvrdší a sladší. A za oceánem Americe do nugátu přidávají ještě čokoládu. To zní taky dost dobře. Úplně jsem se zasnila. Tip Veselé Veverky Nugát s mandlemi se rozplývá na jazyku, dobře vypadá a skvěle se hodí ke kávě, jako dárek nebo na svatební raut. Zkus naplnit nugátem sklenici nebo dózu a převaž jí mašlí, aby jí našli. .
Složení |
cukr, glukózový sirup, MANDLE, palmový a KOKOSOVÝ olej, voda, sušený VAJEČNÝ bílek, přírodní aromata |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 438, KJ: 1839, Tuky: 17,1, z toho nasycené mastné kyseliny: 7, Sacharidy: 65,6, z toho cukry: 65, Vláknina: 1,1, Bílkoviny: 3,4, Sůl: 0,05 |
Země původu |
Holandsko |
Vlastnosti |
Bez SO2 |