Marcipán je jasný důkazem, že mandle jsou zkrátka doopravdické hvězdy ořechového nebe. Jak by jinak zvládaly být tak dobré ve všech myslitelných podobách? Loupeš , neloupeš , v polevě či na slano , mandle jsou na vysokých příčkách oblíbenosti zkrátka vždycky! I s tímto početným zástupem variací někoho daleko na východě napadlo je rozemlít na prášek, smíchat s cukrem a vyrobit jednu ze základních surovin dnešního cukrářského repertoáru. Obecně platí, že čím víc mandlí, tím víc marcipán (o falešné hmotě plné umělých aromat se rozhodně nebavíme).
Složení |
cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, vanilkový extrakt, emulgátor: SOJOVÝ lecitin, MANDLE, cukr, invertní cukr, voda, cukr, LÍSKOVÉ OŘÍŠKY, arabská guma, barvivo E171, glukózový sirup, zvlhčující látka: invertáza |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 466, KJ: 1957, Tuky: 15,9, z toho nasycené mastné kyseliny: 5,5, Sacharidy: 73,4, z toho cukry: 73,4, Vláknina: 0, Bílkoviny: 5,5, Sůl: 0,03 |
Země původu |
Německo |
Vlastnosti |
Bez SO2 |