Mandle jsou jádra pecky plodu mandlovníku, strom rostoucí v subtropech. Více než polovinu hmotnosti mandlí tvoří tuky. Skládají se především z mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin, hlavně kyseliny linolové. Obsahují hořčík, zinek, měď, mangan, fosfor, železo, vápník, vitamíny E i B. Rozpal troubu a upeč si podle mého receptu úžasné cookies sušenky ke kávě nebo k svačině! .
Složení |
MANDLE, cukr, rostlinný tuk (palmový), sušená SYROVÁTKA, rýžová mouka, karobová mouka, slunečnicový lecitin, šelak, arabská guma |
Země původu |
Velká Británie |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 576, KJ: 2396, Tuky: 37,8, z toho nasycené mastné kyseliny: 13,9, Sacharidy: 48, z toho cukry: 44,7, Vláknina: 4, Bílkoviny: 8,7, Sůl: 0,3 |
Vlastnosti |
Bez SO2 |