Mandle jsou jádra pecky plodu mandlovníku, strom rostoucí v subtropech. Více než polovinu hmotnosti mandlí tvoří tuky. Skládají se především z mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin, hlavně kyseliny linolové. Obsahují hořčík, zinek, měď, mangan, fosfor, železo, vápník, vitamíny E i B. Rozpal troubu a upeč si podle mého receptu úžasné cookies sušenky ke kávě nebo k svačině!.
Složení |
MANDLE, cukr, rostlinný tuk (palmový), sušená SYROVÁTKA, rýžová mouka, JOGURTOVÝ PRÁŠEK, slunečnicový lecitin, arabská guma, šelak |
Země původu |
Velká Británie |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 574, KJ: 2388, Tuky: 37,5, z toho nasycené mastné kyseliny: 13,9, Sacharidy: 46,2, z toho cukry: 43, Vláknina: 3,8, Bílkoviny: 10, Sůl: 0,5 |
Vlastnosti |
Bez SO2 |