Nutriční hodnoty/100g Energetická hodnota (Kcal) 564 Energetická hodnota (Kj) 2348 Tuky (g) 36 z toho nasycené mastné kyseliny (g) 15 Sacharidy (g) 44 z toho cukry (g) 40 Vláknina (g) 1 Bílkoviny (g) 12 Sůl (g) 0 Hustota g/cm3 0. 83 Popis Kešu oříšky jsou jedlé nažky tropického stromu ledvinovníku o výšce 10 až 12 metrů. Tyto nažky se nacházejí v nepravém plodu, kterému se říká „kešu jablko“. Osemení obsahuje velké množství kardolu, což je smolnatý olej, který při manipulaci dráždí pokožku a před konzumací se z jedlých částí (ořechů) odstraňuje zahříváním (pražením) při teplotách do 40 stupňů Celsia. Jeden vzrostlý ledvinovník může za rok vyprodukovat 40 až 50 kg kešu oříšků. Strom původem z Jižní Ameriky se postupně rozšířil do Afriky a jižní Asie (Vietnam, Indie). Z kešu oříšků se také vyrábí olej. Kešu ořechy obsahují asi 21-27% sacharidů a mají nízký glykemický index. Vlastnosti: Obsahují velké množství omega mastných nenasycených kyselin Posilují nervovou soustavu – snižují podrážděnost, deprese, nervozitu, zlepšují paměť a myšlení Snižují hladinu cholesterolu v krvi, bušení srdce či arytmii Podporují regeneraci, tvorbu spermií, snižují únavu Mají vysoký obsah hořčíku, který podporuje správnou činnost svalů a nervů a je důležitý pro správnou stavbu kostí Pomáhají při špatném trávení a angíně pectoris O bsahují velké množství antioxidantů, které z lepšují ostrost zraku .
Složení |
MLÉČNÁ ČOKOLÁDA, cukr, SUŠENÉ MLÉKO, kakaové máslo, kakaová hmota, rostlinný tuk (palmový), SUŠENÁ SYROVÁTKA, slunečnicový lecitin (E322), arabská guma, šelak E904, KEŠU |
Země původu |
Velká Británie |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 564, KJ: 2348, Tuky: 36,7, z toho nasycené mastné kyseliny: 15,6, Sacharidy: 44,6, z toho cukry: 40,1, Vláknina: 1,4, Bílkoviny: 12,9, Sůl: 0,5 |
Vlastnosti |
Bez SO2 |