Nutriční hodnoty/100g Energetická hodnota (Kcal) 304 Energetická hodnota (Kj) 1286 Tuky (g) 0 z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0 Sacharidy (g) 68 z toho cukry (g) 68 Vláknina (g) 0 Bílkoviny (g) 1 Sůl (g) 0 Hustota g/cm3 0 Popis Hrušky jsou plodem ovocného stromu hrušně obecné. Pochází pravděpodobně z oblastí západní Číny. Hrušky se konzumují syrové, kompotované, lisované do moštu nebo jako přísada do jídel. Z hrušek se také vyrábí tradiční česká hruškovice. Vlastnosti: Obsahují velké množství vitaminu B, zejména pod slupkou Díky vysokému obsahu vody a nízkému glykemickému indexu jsou ideální při dietě Kyselina listová příznivě ovlivňuje krvetvorbu a duševní pohodu Neutralizují a vylučují těžké kovy a škodlivé látky potravin Působí močopudně, pročišťují organismus Jsou doporučovány při chorobách ledvin, krevního oběhu a zácpě Snižuje riziko vysokého krevního tlaku, infarktu a mozkové mrtvice Působí preventivně proti rakovině.
Složení |
hrušky, OXID SIŘIČITÝ E220 |
Země původu |
JAR |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 304, KJ: 1286, Tuky: 0, z toho nasycené mastné kyseliny: 0, Sacharidy: 68, z toho cukry: 68, Vláknina: 15, Bílkoviny: 1,8, Sůl: 0,01 |
Vlastnosti |
Bez éček |