Nutriční hodnoty/100g Energetická hodnota (Kcal) 463 Energetická hodnota (Kj) 1943 Tuky (g) 19 z toho nasycené mastné kyseliny (g) 12 Sacharidy (g) 67 z toho cukry (g) 63 Vláknina (g) 2 Bílkoviny (g) 4 Sůl (g) 0 Hustota g/cm3 0. 00 Popis Brusinky byly objeveny na území Severní Ameriky okolo roku 1620. Mají výraznou červenou barvu a rostou nejčastěji v jehličnatých lesích na malých keřících podobné borůvkám. Plody brusinky dozrávají koncem léta. Mají podobné chemické složení jako borůvka. Vlastnosti: Obsahují vitamíny C, A, K a minerály hořčík, mangan, fosfor, draslík Pomáhají při zánětech močových cest, močového měchýře i při onemocnění prostaty Normalizují střevní mikroflóru - jejich konzumace je vhodná po užívání antibiotik Slouží jako prevence žaludečních vředů, křečových žil, zubního kazu Doporučují se při léčbě nádorových onemocnění, nemocech sítnice oka (ztráta ostrosti vidění), oparech, zánětu žaludku a infekci ledvin Regulují hladinu cholesterolu.
Složení |
cukr, sušené mléko, kakaové máslo, kakaová hmota, rostlinný tuk (palmový), sušená SYROVÁTKA, slunečnicový lecitin (E322), arabská guma, šelak E904, brusinky |
Země původu |
Velká Británie |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 463, KJ:1943, Tuky:19,1, z toho nasycené mastné kyseliny: 12,1, Sacharidy: 67,2, z toho cukry: 63,1, Vláknina: 2,2, Bílkoviny: 4,6, Sůl: 0,3 |
Vlastnosti |
Bez SO2 |