Nutriční hodnoty/100g Energetická hodnota (Kcal) 214 Energetická hodnota (Kj) 900 Tuky (g) 1 z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0 Sacharidy (g) 30 z toho cukry (g) 30 Vláknina (g) 29 Bílkoviny (g) 8 Sůl (g) 0 Hustota g/cm3 0. 14 Popis Lyofilizace neboli sušení mrazem je jedním ze způsobů sušení. Ovoce je takto sušeno hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku. Sušené ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, a také všechny minerály a vitamíny, které jsou v daném ovoci obsaženy. Takto vysušené ovoce je oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru, zachovává si chuť, barvu a strukturu. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu. A ne jinak je tomu i v tomto případě mrazem sušených malin. Chutnají a voní, jako byste je právě utrhli z keříku. Takto upravené maliny jsou skvělou volbou do sladkých snídaní, jogurtů či müsli. Ozdobit s nimi můžete i nejrůznější dezerty. Díky šetrnému způsobu sušení si maliny zachovávají svou typickou chuť, a tak přidají do vašich pokrmů svěží ovocnou chuť. Vlastnosti mrazem sušených malin: Maliny jsou antioxidantem , posilují imunitní systém, mají protizánětlivé účinky. Vitamín A a P obsažený v malinách působí pozitivně na zrak a zpevnění očních cév Mají pozitivní vliv na trávicí ústrojí. Přispívají k normálnímu metabolismu železa, podporují udržení normálního stavu pokožky, vedou k udržení normálního stavu zraku a podílí se na procesu specializace buněk. Kyselina salicylová dokáže snižovat horečku a kyselina ellagová má velmi silné protinádorové účinky. Pomáhají při chudokrevnosti. Biotin v malinách je důležitý pro lesk, hustotu vlasů a pružnost pleti.
Složení |
maliny |
Země původu |
Německo |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 214, KJ: 900, Tuky: 1, z toho nasycené mastné kyseliny: 0, Sacharidy: 30, z toho cukry: 30, Vláknina: 29, Bílkoviny: 8, Sůl: 0 |
Vlastnosti |
Bez éček |