Dlouhou cestu historií urazil italský dezert zvaný tiramisu. Pátrala jsem po vzniku této mňamózní mňamky, protože jsem veverka zvědavka, a jsem naprosto uchvácena tímto příběhem. Tiramisu vzniklo v italském domě potěšení. Byl to vynález tamní profesionální milenky, která geniálně zkombinovala ingredience a nabízela toto přírodní afrodiziakum svým zákazníkům. Profesionální milenka, já říkám profesionální cukrářka a génius! Samozřejmě prudérní společnost pravý původ a účel začala zatracovat a skrývat. Dokonce to došlo tak daleko, že nebyl zmíněn v žádných knihách až do roku 1980. Naštěstí se tiramisu zase začalo těšit veliké oblibě. Tak se dostalo až ke mě, do veverčí továrny, kde jsem zase dělala hokusy pokusy - ty miluju. Zkoncentrovala jsem chuť na centrifuze a vyextrahovala všechno spolu s vůní mascarpone a kávy do takové malé baňky. Ve své ořechové spíži jsem čapla mandle a zabalila je do pečlivě vysosaného tiramisového odvaru. A výsledek? Jak jinak než geniální - chuť, barva a struktura prvotřídní. Vyzkoušej sám. Tip Veselé Veverky Samozřejmě z té mé spíže jsem vzala i jiné ořechy a udělala s nimi stejný pokus. Všechny mi moc chutnají. Vyzkoušej taky lískáče v tiramisu nebo kešu v tiramisu. .
Složení |
MANDLE, cukr, rostlinný olej (palmový), sušená SYROVÁTKA, rýžová mouka, slunečnicový lecitin E322, arabská guma, šelak E904, aroma tiramisu |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 579, KJ: 2413, Tuky: 38,3, z toho nasycené mastné kyseliny: 14,2, Sacharidy: 48,5, z toho cukry: 45,3, Vláknina: 3,7, Bílkoviny: 8,4, Sůl: 0,2 |
Země původu |
Velká Británie |
Vlastnosti |
Bez SO2 |