Kde vzaly, tu se vzaly, na mandlovníku mandle byly. Jedná se strom původem ze středního východu, ale zabydlely se už i u nás – konkrétně na teplejší Moravě. Ale jak tomu už tak bývá, není to během sklizně taková hitparáda, proto je ještě pořád musíme dovážet. Tyhle mandličky jsou vymazlené do stavu naprosté dokonalosti! Mlsouni si rozhodně přijdou na své, protože chuť začne povědomě vánoční skořicí, která se v puse rozplyne do nejjemnější mléčné čokolády a pak už jen křupne mandlička! Využití Jsou skvělé jako svačina do kapsy a DDD je přibližně hrst oříšků. Více jak polovina oříšku je tvořená prospěšnými tuky a bílkovinami! Ocení je hlavně celiaci, jelikož mandle jsou přirozeně bezlepkové a mouka z nich je tak vítanou náhražkou pšeničných produktů (a navíc se z ní pečou makronky!). Pokud ti nesedí živočišné mléko, podoj doma mandle! Namočené je můžeš přidat do smoothies, namlít do sladkých dezertů, ale i jako posypku na salát! Z plotny Veselé Veverky Já jsem blázen do těhle cookies s klasickými mandlemi! Křupni si taky! A jestli na tebe jde mlsná, mandle jsou jedním z agentů sladké chuti – převlekají polevové kabátky jen to hvízdne! Na které máš zrovna dneska chuť?.
Složení |
MLÉČNÁ čokoláda, cukr, sušené MLÉKO, kakaové máslo, kakaová hmota, rostlinný tuk (palmový), sušená SYROVÁTKA, emulgátor :slunečnicový lecitin (E322) skořicový prášek, MANDLE |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 542, KJ: 2258, Tuky: 38,4, z toho nasycené mastné kyseliny: 13,8, Sacharidy: 41,1, z toho cukry: 39,8, Vláknina: 3, Bílkoviny: 11,6, Sůl: 0,3 |
Země původu |
Velká Británie |
Vlastnosti |
Bez SO2 |