Mandle to je název pro jádro pecky mandloně obecné, pěstuje se v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Často se konzumují k vínu, nebo jako součást jídel například do salátů, dezertů, vánoční pečivo, nebo jako ozdoba dezertů. Věděli jste že? jsou základní surovinou k výrobě marcipánu macerací mandlí v lihu vznikají likéry, např. Amaretto. V neposlední řadě se z nich vyrábí mandlové mléko. Jsou vhodné pro vegany, vegetariány a každého kdo má alternatívní stravu. .
Složení |
Mandle plátky 100% |
Nutriční hodnoty/100g |
Energie 579/2420,22, Tuky 49,93 z toho nasycené mastné kyseliny 3,8g, Sachariky 21,55g z toho cukry 4,35g, Vláknina 12,5g, Bílkoviny 21,15g, Sůl 0g |
Země původu |
Španělsko |
Vlastnosti: |
bez lepku, bez SO2, vegan, bez laktózy |