Ve špajzu ti chybí mandle? No to je jako kdyby ti chyběla ruka. Mandle potřebuješ k životu jako vodu. V kuchyni s nima vykouzlíš nevídané věci. Do mandlí jsou blázni všichni. jen čti dál co se s nimi dá všechno dělat. Můžeš je dát k masu, strčit do jakékoliv bábovky, vánočky, sušenek. Nasekané i celé se hodí do salátu ovocného i zeleninového. Dodají šmrnc snídaňový kaši i müsli. Zkus je opražit na oleji, přidat sůl, rozmarýn a další bylinky a máš super zobání místo chipsů na večer. Vytři zrak všem a zkus aspoň jednou za život vyrobit domácí marcipán. Dost bylo povídání, vyprávět bych tu mohla věčně o mandlích a jejich chuti. Nezapomeň mrknout i na mandle v polevách a třebas i na uzené mandle. Tip Veselé Veverky Vymysli originální recept, zabal mandle do balíčku a věnuj s receptem jako dárek. .
Složení |
MANDLE |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 628, KJ: 2593, Tuky: 56, z toho nasycené mastné kyseliny: 4,5, Sacharidy: 4, z toho cukry: 4, Vláknina: 12, Bílkoviny: 21, Sůl: 0 |
Země původu |
USA |
Vlastnosti |
Bez éček |