Nutriční hodnoty/100g Energetická hodnota (Kcal) 718 Energetická hodnota (Kj) 3004 Tuky (g) 75 z toho nasycené mastné kyseliny (g) 12 Sacharidy (g) 13 z toho cukry (g) 4 Vláknina (g) 0 Bílkoviny (g) 7 Sůl (g) 0 Hustota g/cm3 0. 59 Popis Makadamové ořechy pochází z Austrálie. Stromy, na kterých makadamové ořechy rostou, dosahují výšky až 12 metrů. Makadamie mají velmi pevnou skořápku, uvnitř je peckovice krémové barvy. Patří mezi ořechy s největším obsahem tuků (až 80 %) a současně patří k nejdražším. Olej z makadamových ořechů se používá i v kosmetickém průmyslu. S jejich množstvím byste to tedy rozhodně neměli nijak přehánět. Ideální je nasekat si je a přidat si jich pár do snídaně, jogurtu, poke bowl či jiných sladkých i slaných pokrmů. Makadamové ořechy hezky zvýrazní chuť a přinesou do vašeho jídla úplně nové spektrum chutí. Vlastnosti makadamových ořechů: Jsou bohatým zdrojem vitaminu skupiny B, vitaminu E a minerálů draslíku, hořčíku, vápníku, fosforu a železa. Přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem, k normální činnosti nervové soustavy, k udržení normálního stavu sliznic a ke snížení míry únavy a vyčerpání. Mají blahodárný vliv na kardiovaskulární systém, podporují srdeční sval, snižují hladinu cholesterolu. Působí jako antioxidant, podporují imunitu a růst svalové hmoty. Zlepšují paměť a soustředěnost. Prospívají hydrataci pokožky, vyhlazují ji a zpevňují, zpomalují proces stárnutí pokožky; regenerují popálenou pokožku. Přestože obsahují hodně tuků, pomáhají spalovat i ostatní tuky v těle.
Složení |
MAKADAMOVÉ OŘECHY |
Země původu |
JAR |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 718, KJ: 3004, Tuky: 75,8, z toho nasycené mastné kyseliny: 12,1, Sacharidy: 13,8, z toho cukry: 4,6, Vláknina: 0, Bílkoviny: 7,9, Sůl: 0 |
Vlastnosti |
Bez éček |