Dopřej si typickou chuť kešu! Získaly si už nejedno srdce milovníků dobrého jídla i mlsání a dostanou i tebe! Kešu jsou díky své chuti skvělou volbou do pomazánek, salátů a klidně i pečení. To, co nazýváme kešu oříšek, jsou správně jedlá semínka tropického stromu ledvinovníku o výšce 10 až 12 metrů, kde rostou pevně spojené s kešu jablíčkem. Jeden vzrostlý ledvinovník může za rok vyprodukovat 40 až 50 kg kešu oříšků a to je už pořádná nálož dobrot! Kešu přispívají nejen k utišení mlsných choutek, ale i k lepšímu vzhledu vlasů a celkově pokožky, stejně jako ostatní oříšky. Za to mohou obsažené tělu prospěšné nenasycené mastné kyseliny, které velkým dílem přispívají k udržování normální hladiny cholesterolů v krvi a ty chceme mít všichni v pořádku! VYUŽITÍ Jasně, kešu jsou nejlepší z pytlíčku rovnou do pusy! Ale jednou, až uhasíš svůj chtíč po jejich máslové chuti, zkus to s nimi v kuchyni. Stejně jako z mandlí, i z kešu si můžeš vyrobit bezlepkovou mouku a nebo veganské ml*ko. Na oboje je potřeba akorát výkonný mixér. Při přípravě mouky si dej pozor, mixuj jen chvíli. Když budeš mixovat dlouho, vyrobíš si pro změnu lahodný kešu krém. Z plotny Veselé Veverky A když jde ml*ko, musí jít i s*ry! Důkaz místo slibů najdeš v receptu na kešu s*r ! A pokud jsi na sladké, rozpal troubu i kámoše tímhle super receptem na cookies ! No a na jaře nezapomeň vyrobit pořádnou zásobu lahodného pesta z medvědího česneku. .
Složení |
KEŠU |
Země původu |
Indie |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 552,7, KJ: 2314, Tuky: 43,9, z toho nasycené mastné kyseliny: 7,2, Sacharidy: 30,2 z toho cukry: 5,9, Vláknina: 3,3, Bílkoviny: 18,2, Sůl: 0 |
Vlastnosti |
Bez éček |