Bez kafe ráno nefunguju, a po obědě do sebe taky ráda jedno kopnu. Objev kávy utvořil jeden velký příběh lidstva. Stalo se to v podstatě úplnou náhodou. A ta náhoda se rozvíjela po tisíce let a skončila v kelímcích a hrncích celého světa. Může za to jeden pasáček koz, který byl velmi bystrý, a všiml si, že na louce, kde rostou keře s červenými bobulemi se jeho kozy mění v pěkné divočáky. No, a nenapadlo ho nic lepšího, než ty bobule taky ochutnat. Tak se začala psát historie kávy. Od náhodného a přelomového objevu na pastvinách v 6. století dorazily kávová zrnka i k veverkám, které zase jako vždy přemýšlely "outside the box", a místo toho, aby je zalily horkou vodou, je obalily v hořké čokoládě. Taková kávová zrnka v čokoládě dostávají úplně jiný rozměr. Jsou křupavá , hořkosladká a dodávají pocit blaha. Dělají radost na jazyku a umocňují rituál pití kávy. Kávomilové si jistě rádi pochutnají na šálku kafe a k tomu ještě budou tyhle zrnka přikusovat. Tip Veselé Veverky Víš na čem zrnka kávy chutnají fakt dobře? Na dortu s kávovým krémem nebo si tím můžeš vytunit svoje tiramisu. .
Složení |
kávová zrna, cukr, kakaové máslo, kakaová hmota, rostlinný tuk (palmový), sušená SYROVÁTKA, slunečnicový lecitin E322, arabská guma, šelak E904 |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 505, KJ: 2107, Tuky: 28,4, z toho nasycené mastné kyseliny: 16,5, Sacharidy: 54,5, z toho cukry: 47,6, Vláknina: 4,7, Bílkoviny: 5,5, Sůl: 0,2 |
Země původu |
Velká Británie |
Vlastnosti |
Bez SO2 |