Křen určitě znáš. A hádám, že jsi taky někdy ve svém životě někomu křena dělal. Neboj, stalo se to nám všem, a je to normální. Je to stejně tak běžné jako jedna z běžných ingrediencí japonské kuchyně - wasabi. Wasabi je taková ostřejší a zelená verze našeho známého " českého křenu. " V Japonsku se tenhle kořen pěstuje v terasovitých záhonech a potřebuje hodně čisté a studené vody, a ty ho můžeš znát třeba jako pastu, která se dává k sushi. Já jsem trošku experimentovala s wasabi práškem a vznikly z toho arašídy ve wasabi, které se hodí jako slaná chuťovka k filmu nebo nějakému sportovnímu přenosu hokeje či fotbalu. Nebo basketu, nebo tenisu. co já vím. ty si vyber k čemu to budeš mlsat. Tip Veselé Veverky Nejen muži, ale i ženy mají rády ostrou chuť wasabi. Vytipuj si vášnivé milovníky a milovnice ostrých a pálivých chuťovek, a můžeš je překvapit dárkem arašídů ve wasabi společně s ďábelskými oříšky. .
Složení |
ARAŠÍDY, PŠENIČNÁ MOUKA, cukr, kukuřičný škrob, kukuřičná mouka, palmový olej, sůl, sójová omáčka, wasabi koření, bramborový škrob, E500ii, E635, kyselina citronová, barviva, wasabi |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 350, KJ: 1924, Tuky: 19, z toho nasycené mastné kyseliny: 4, Sacharidy: 59, z toho cukry: 23, Vláknina: 2, Bílkoviny: 10, Sůl: 1 |
Země původu |
Čína |
Vlastnosti |
Bez SO2 |