Z palem už dávno nepadají jen kokosy. Rostou na nich i další pecky a kolem nich datle. Mají nízký obsah vody a až ze 70 % jsou tvořeny sacharidy. Někdy se proto označují jako přírodní bonbony. Díky sacharidům jsou velmi sladké a v mnoha receptech se dají využít jako přirozené sladidlo a jsou velmi oblíbené v receptech vitariánů tzv. RAW. Jsou rychlým zdrojem energie při poklesu výkonu nebo únavě (vhodné pro sportovce nebo při fyzické zátěži). Konzumují se převážně vysušené, což zlepšuje jejich trvanlivost. V kuchyni je krom dezertů můžeš přidat i do jogurtů, kaší a nebo i domácí granoly! Z mého receptáře můžeš vyzkoušet datle v ovesných sušenkách a nebo RAW nepečené arašídovo-datlové kuličky !.
Složení |
datle Medjool |
Země původu |
Israel |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 283, KJ: 1185, Tuky: 0,4, z toho nasycené mastné kyseliny: 0, Sacharidy: 68, z toho cukry: 66,47, Vláknina: 8, Bílkoviny: 1,6, Sůl: 0,09 |
Vlastnosti |
Bez éček |