Trvá jim skoro 16 měsíců než narostou, aby potěšily tvůj mlsný jazýček a chuťové buňky. Pocházejí ze Severní Ameriky a přelétají každou sezonu kvůli tobě celý oceán. Věděl jsi, že jen 5% celé světové produkce brusinek se prodává čerstvé? Jinak se všechny brusinky suší, zavařují se na marmeládu, džem, omáčku. Ony brusinky jsou bez doslazení hodně trpké, a asi by ti moc nechutnaly. Proto jsem je dosladila jablečnou šťávičkou místo cukru. Pár zajímavých faktů o brusinkách : Indiáni je nazývali Ibimi a používali jako lék. Brusinky obsahují 90% vody a za syrova jsou pěkně těžké. Brusinkami můžeš nabarvit oblečení. Tip Veselé Veverky Brusinkovou omáčku nebo džem na palačinky si můžeš vyrobit i z brusinek sušených. Nepotřebuješ čerstvé. A můžeš to mít na jaře i v zimě. Kdykoliv máš chuť. Taky je super je zalít horkou vodou a udělat si takový odvar z brusinek. Nebo je můžeš použít jako sladidlo. Kromě toho mám také brusinky v hořké čokoládě, jogurtu nebo mléčné čokoládě. Jejich chuť tě rožzhaví jak uhlík!.
Složení |
plody brusnice klikvy velkoplodé, jablečné sladidlo, jablečný koncentrát, slunečnicový olej |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 344, KJ: 1440, Tuky: 0,8, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,08, Sacharidy: 83, z toho cukry: 68, Vláknina: 5, Bílkoviny: 0,7, Sůl: 0 |
Země původu |
USA |
Vlastnosti |
Bez éček |