Arašídy se upravují na milión způsobů. Jsou solené , nesolené , s cukrem , můžou se obalit do hořké nebo mléčné čokolády , dělá se z nich olej a taky se z nich dá udělat arašídový krém. Znáte nejslavnější americkou svačinu? Toast s arašídovým máslem a marmeládou? Mohla bych pokračovat do rána než bych vyjmenovala všechny možné dobroty, co se z arašídů dělají. Věděl jsi, že to vlastně není vůbec ořech, ale luštěnina? Pocházejí z Jižní Ameriky, a teď je na světě zná úplně každý. Až tak slavné jsou. Využití v kuchyni Jak říkám - z arašídů se vyrábí spoustu pochutin. Zkus arašídy nasypat na domácí čínu, vyzkoušej si udělat arašídový dip na maso nebo za pomocí výkonnějšího domácího robotu vykouzli arašídový krém. Zkus si pogůglit i jiné recepty z arašídů, jejich možnosti jsou nekonečné. Tip Veselé Veverky Pokud nemáš výkonný mixér můžeš si pořídit i hotové arašídové krémy přímo z mojí veverčí továrny. Do některých jsem přimíchala i něco navíc - třeba belgickou čokoládu a slaný karamel. To se budeš oblizovat až za ušima. Výhoda krémů je, že ti delší dobu vydrží i otevřené v lednici. To třeba kdybys je otevřel a pak jel na týden na dovolenou. .
Složení |
ARAŠÍDY, rostlinný olej |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 587, KJ: 2498, Tuky: 49,7, z toho nasycené mastné kyseliny: 7,7, Sacharidy: 21,3, z toho cukry: 4,9, Vláknina: 8,4, Bílkoviny: 24,4, Sůl: 0 |
Země původu |
Čína |
Vlastnosti |
Bez éček |