Nutriční hodnoty/100g Energetická hodnota (Kcal) 426 Energetická hodnota (Kj) 1789 Tuky (g) 17 z toho nasycené mastné kyseliny (g) 10 Sacharidy (g) 62 z toho cukry (g) 60 Vláknina (g) 3 Bílkoviny (g) 3 Sůl (g) 0 Hustota g/cm3 0. 82 Popis Rozinky jsou sušené plody (tzv. bobule) vinné révy. Čerstvé plody se používají k přímé konzumaci, k sušení a kandování a především k výrobě vína a dalších nápojů a oleje. Zemědělské odvětví, které se zabývá pěstováním a zkoumáním révy vinné, se nazývá vinařství. Rozinky jsou velmi sladké díky velké koncentraci cukrů. Vlastnosti: Obsahují vysoké množství jednoduchých cukrů (glukoza, fruktoza), díky vláknině se do krve uvolňují pomaleji Mají vysoký obsah železa a dále vitamínu B, A, E .
Složení |
rozinky, cukr, kakaové máslo, kakaová hmota, rostlinný tuk (palmový), sušená SYROVÁTKA, slunečnicový lecitin E322, arabská guma, šelak E904 |
Země původu |
Velká Británie |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 426, KJ: 1789, Tuky: 17,7, z toho nasycené mastné kyseliny: 10,7, Sacharidy: 62, z toho cukry: 60,9, Vláknina: 3,1, Bílkoviny: 3,3, Sůl: 0,2 |
Vlastnosti |
Bez lepku |