Rahat Lokum je tradiční balkánská cukrovinka a nechal si jí vyrobit na zakázku jeden sultán přibližně v roce 1775. To už je let. Osobně jsem ho neznala, ale nápad měl fakt dobrý. Rahat se uchytil a dodnes těší naše mlsné jazýčky. Mňam, mňam. Tip Veselé Veverky Doba je uspěchaná jako blázen, pořád jsi v jednom kole. Jednou se na to pečení bábovky pro návštěvu vyprdni a nabídni jim Rahat Lokum. Získáš tak nějaký čas na príma šlofíček, posezení u knížky nebo jen příjemné lelkování. A pro opačný případ - kdy jdeš na návštěvu ty - Rahat můžeš přinést jako milou pozornost za pozvání. .
Složení |
cukr, voda, kukuřičný škrob, vinan draselný, citronový olej, rostlinné a ovocné koncentráty (ibišek, jablko, mrkev, ředkvička, červené zelí), přírodní aroma |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 344, KJ: 1464, Tuky: 0,1, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1, Sacharidy: 85,8, z toho cukry: 78,6, Vláknina: 0, Bílkoviny: 0,1, Sůl: 0,1 |
Země původu |
Velká Británie |
Vlastnosti |
Bez SO2 |