Schválené zdravotní účinky Výjimečně vysoký obsah 1 přírodní, snadno vstřebatelné kyseliny askorbové (vitaminu C) předurčuje acerolu k celé řadě zdravotních benefitů. Vitamin C přispívá k normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání. Též přispívá k tvorbě kolagenu pro normální funkci kostí, zubů, dásní či kůže 2. Acerola Naturalis se díky svému výjimečnému obsahu vitaminu C často vyskytuje v kvalitních funkčních směsích. Pěstování, zpracování a balení výrobku Acerola je drobný stromek vyžadující teplé a slunečné podnebí. Proto se mu skvěle daří v západní Brazílii, odkud pochází i naše produkty. Za příznivých podmínek dává strom až tři sklizně. Zralé plody se seberou, umyjí se a metodou lyofilizace se za mrazu usuší. Tím se zachovají chuťové vlastnosti plodů i vysoký obsah vitaminů v nich. Sušené plody se pomelou. Prášek dovážíme a v české certifikované firmě pečlivě balíme do sáčků či praktických plechovek, které splňují všechny nároky na bezvadné balení BIO produktů. Doporučená konzumace Jednu zarovnanou čajovou lžičku (cca 1 g) prášku rozmíchejte 1x denně ve vodě nebo ovocné šťávě. Acerola Naturalis BIO se skvěle hodí také do koktejlů, smoothies a sorbetů. Upozornění Není náhradou pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Produkt není určen dětem, těhotným a kojícím ženám. Uchovejte mimo dosah dětí. Doložená certifikace Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde. Nutriční hodnoty Výživové údaje na 100 g na 1 g (% RHP*) Energetická hodnota 1396 kJ / 333 kcal 14 kJ / 3 kcal Tuky 0 g 0 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g 0 g Sacharidy 100 g 1 g z toho cukry 14,6 g 0,14 g Bílkoviny 0 g 0 g Sůl 0 g 0 g Vitamin C 30 600 mg 306 mg (383 %) * Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ / 2000 kcal).