Ahoj, příteli, dnes ti představuji. Physalis? Kapský angrešt? Mochyně Peruánská? Ano, všechny tyto jména nese honosná zlatá bobulka - malé delikátní ovoce. A Francouzi pro něj mají nejtrefnější jméno a znamená doslova láska v kleci. To podle obalu, který připomíná papír a který tuto bobulku ukrývá. Určitě znáš takové ty oranžové " lucerničky ". Z mochyně si můžeš udělat luxusní marmeládu, je fabulózní v müsli a taky v ovocných či zeleninových salátech. V kuchyni je geniální díky své textuře a jedinečné chuti. Už ses stihl zasnít o tom, kde a v jakých variacích jí vyzkoušíš? Tip Veselé Veverky Drž si zásobu mochyně vždy ve svém špajzu, abys mohl vždycky přidat svým pokrmům šmrnc. Zkoušej neobvyklé kombinace a překvap sebe i návštěvy. A mochyně je skvělá i jako dárek. No fakt! .
Složení |
sušená mochyně peruánská |
Nutriční hodnoty/100g |
Kcal: 338, KJ: 1426, Tuky: 3,7, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5, Sacharidy: 58,6, z toho cukry: 31,4, Vláknina: 15,7, Bílkoviny: 9,9, Sůl: 0 |
Země původu |
Bolívie/Peru |
Vlastnosti |
Bez éček |